Rask levering Fri frakt over 400 kr Fornøyd-kunde-garanti
     
  

Logg inn

X

Bleke tennene

Informasjon

Det blir stadig mer populært å bleke tennene grunnet misfarging eller skadet tannemalje – hvem ønsker seg vel ikke et hvitt og vakkert smil? Det finnes ulike metoder for tannbleking, både slike som tilbys av tannlegen og slike som kan brukes hjemme, da markedet i dag også tilbyr produkter til tannbleking hjemme. Tannbleking er en metode som fjerner misfarging som oppstår på tennene gjennom blant annet inntak av matvarer som kaffe, te og vin. Også nikotin, røyking og snusing, påvirker tennenes hvite nyanse som videre gjør at de kan misfarges. Andre faktorer kan være alder og visse medisiner.

Under tannblekingen trenger blekemidlet ned gjennom emaljen og tannens dentin, den kanalen som forbinder bløtvevet med emaljen. Vanligvis brukes karbamidperoxid til å bleke tennene, det vil si at misfargingen forblir i tannen, men den blekes til en lysere nyanse.

Tannbleking er en velprøvd og sikker metode med få bivirkninger. Enkelte personer kan oppleve ising i tennene etter behandling, men dette kan forebygges ved å bruke produkter med høyt fluorinnhold. Hvis du vet på forhånd at tannkjøttet ditt er følsomt, kan du velge et mer skånsomt tannblekingsprodukt.

Den vanligste metoden for tannbleking er å bruke en spesiell blekingsgel på tannskinner som er tilpasset og formet etter tannraden. Denne metoden utføres av tannlegen, men med hjelp av Dentways tannblekebehandling kan du oppnå nøyaktig samme resultatet dersom du ønsker å bleke tennene hjemme, og det til en betydelig lavere pris.

Bleke tennene selv

Det er verken vanskelig eller spesielt tidkrevende å bleke tennene hjemme og det gir raskt synlige resultater. Før hjemmetannbleking ble mer vanlig og begynte å vise seg på markedet, måtte vi dra til en klinikk eller en tannlege dersom vi ønsket oss hvitere tenner. Nå derimot, kan vi bleke tennene hjemme i ro og mak – til en betydelig lavere pris, men med de samme flotte resultatene!

 

Tannbleking hos tannlegen

Bleking hos tannlegen foregår på samme måten som hvis du kjøper tannbleking fra Dentway, men med den forskjellen at tannlegen former tannskinnene for deg. Resultatet du oppnår, er likevel det samme som om du bleker tennene hjemme. Kostnaden for tannbleking hos tannlege eller på en klinikk ligger på mellom 3000-5000 kroner.